HIRDETÉS

Az évszakhoz képest meleg időjárás várható

hirek.sk 2018. január 29., 12:28
POZSONY. A mai nappal jelentős felmelegedés veszi kezdetét. Jó hír, hogy helyenként tisztességesen megemelkedhet a levegő hőmérséklete. Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-9 Celsius-fok körül alakul, az ország déli területein viszont elérheti akár a 14 fokot is – tájékoztat a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

A hegyekben 1 500 méter fölött +3 fok várható. A túlnyomórészt délnyugati szél erőssége elérheti a 3-10, esetenként a 35 km/h sebességet is, nyugaton és északon a széllökések sebessége akár 55 km/h is lehet. A hegyekben a szél erőssége fokozódhat, sőt szélvihar is kialakulhat, 110-125 km/h sebességű széllökésekkel. Emiatt a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SMHÚ) a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adott ki az éjjeli órákra.

Kedden napközben kisebb felhősödés várható, helyenként – főként az északi területeken, de később más térségekben is – átmenetileg megerősödhet a felhőzet. Elvétve gyenge eső vagy záporeső, 800 méter fölött havazás is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és 4 fok körül várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 1-5 Celsius-fok, Dél-Szlovákia nyugati, középső és keleti területein 7 fok körül alakul.

Szerdán nagyrészt enyhén felhős ég várható, később északnyugat felől megnövekedhet a felhőzet, elvétve havazással, hózáporral, 600 méter alatti területeken esővel is számolhatunk. Éjjel -1 és -6 fok közötti hőmérsékleti minimum várható, napközben pedig 2-8 fokig kúszhat a hőmérő higanyszála.

Csütörtökön borult lesz az ég, többfelé elered az eső, északon havas eső, havazás is lehetséges. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és 3 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2-7 fok körül várható.

Pénteken változékony lesz az időjárás, többnyire erősen felhős égre, több helyen havazásra, havas esőre, az alacsonyabban fekvő déli területeken esőre lehet számítani. Az éjszakai hőmérséklet -5 és +1, a nappali 5 Celsius-fok körül alakul.

Forrás: tvnoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS