Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozik a kormányszóvivő

hirek.sk | MTI 2018. június 07., 10:14

Az antiszemita kártya kijátszása ellen tiltakozott Kovács Zoltán kormányszóvivő a Globe and Mail című lapban szerdán megjelent rövid írásában, miután a kanadai újság egy június 1-jei cikkében azt írta: a nem keresztény kisebbségek a jelek szerint veszélyben vannak Magyarországon.

Kovács Zoltán kormányszóvivő Fotó: Facebook

A cikk szerzője, Erna Paris azt a kérdést vetette fel, hogy vajon a magyarországi zsidóknak össze kellene-e pakolni a holmijukat, hogy elhagyják az országot. Szerinte Orbán Viktor anélkül marginalizálta a zsidókat Magyarországon, hogy néven nevezte volna őket, a beszédeiben alkalmazott ismert antiszemita szóképeket akár vehette volna némelyik németországi, késő 18. század utáni és 1945 előtti forrásból is.

Erna Paris felidézte a Fidesz nagy sikert hozó választási kampányát, amelynek alapját a Soros György démonizálása és célkeresztbe állítása adta.

Részlet a cikkből:

Viktor Orban’s war on George Soros and Hungary’s Jews
 
Friday June 1, 2018, The Globe and Mail

Should the Jews of Hungary pack their bags? Those with an eye to history might wonder. Last March, in a formal speech commemorating the 170th anniversary of the Hungarian Revolution of 1848, President Viktor Orban said the following:

“They do not fight directly, but by stealth; they are not honourable, but unprincipled; they are not national, but international; they do not believe in work, but speculate with money; they have no homeland, but feel that the whole world is theirs. They are not generous, but vengeful, and always attack the heart – especially if it is red, white and green [the colours of the Hungarian flag].”

 

Képgalériánk:
Erna Paris, a cikk írója Fotó: The Globe and Mail

A kormányszóvivő a kanadai lap szerkesztőségének címzett reagálásában kifejtette: Orbán Viktor kormányzása alatt döntöttek egy holokausztmúzeum létrehozásáról Magyarországon, bevezették a holokauszt-emléknapot, módosították az alkotmányt, hogy a magyarországi zsidóságot a nemzet elidegeníthetetlen részeként elismerjék, szigorú törvényeket fogadtak el a holokauszttagadás és a gyűlöletkeltő jelképek használatának büntetésére, valamint zéró toleranciát hirdettek az antiszemitizmussal szemben.

"Kérem, hagyjanak fel az antiszemita kártya kijátszásával. Ez elcsépelt és cinikus, sokak számára sértő" - fogalmazott a kormányszóvivő.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS