HIRDETÉS

Az amerikaiak többsége rasszistának tartja Trumpot

hirek.sk 2018. március 01., 08:47
WASHINGTON. Az Egyesült Államok felnőtt lakosságának többsége, 57 százaléka úgy véli, hogy Donald Trump amerikai elnök rasszista - derül ki az AP amerikai hírügynökség és a NORC közvélemény-kutató szerdán ismertetett felméréséből.

A feketék több mint nyolcvan százaléka, a spanyol ajkú amerikaiak mintegy háromnegyede és a fehérek csaknem fele tartja rasszistának az elnököt. Pártszimpátia mentén is nagyok az eltérések; a Demokrata Párt felé hajlók mintegy 85 százaléka tartja fajgyűlölőnek az elnököt, míg a republikánusokkal rokonszenvezők között csak 21 százalék az így gondolkodók aránya.   

A megkérdezettek közül 57 százalék gondolja azt, hogy az elnök politikája a muszlimok kárára válik. 56 százalék pedig úgy véli, hogy az elnök politikája árt a spanyol ajkúaknak. A teljes felnőtt lakosság 47 százaléka, de a feketék háromnegyede szerint Trump politikája nem jó a feketéknek.   

Trump korábban következetesen tagadta a rasszizmus vádját. Pár hete egy interjúban úgy fogalmazott, hogy ő "az egyik legkevésbé rasszista", akivel az újságírók valaha találkoztak.

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS