Az adófizetők pénzén élősködhet tovább a német orvos gyilkosa

Hírek.sk 2019. március 18., 15:43

Nem kell elhagynia Németországot, de még csak börtönbe se kell vonulnia annak a 27 éves illegális bevándorlónak, aki tavaly augusztusban brutális kegyetlenséggel ölt meg egy német háziorvost és sebesítette meg életveszélyesen az asszisztensét. Az ügy pikantériája, hogy nem a migráns ügyvédje, hanem az ügyész volt megértő a vádlottal szemben.

Illusztráció Fotó: archívum
Tavaly augusztusban a baden-württembergi Offenburgban több késszúrással végzett ki egy háziorvost egy afrikai migráns és sebesítette meg súlyosan annak asszisztensnőjét. A rendőrség nagy erőkkel kezdte el keresni az elkövetőt, akit egy órán belül le is tartóztattak.

Kiderült a 27 éves migráns 2015-ben érkezett illegális menedékkérőként, papírok nélkül az országba, majd három évvel később kegyetlen mészárlást követett el.

A német orvost a saját rendelőjében ölte meg.

Bár a köztévé nem tartotta fontosnak, hogy beszámoljon esti híradójában a gyilkosságot követő gyászmenetről és tüntetésről, amit a helyiek a kormány menekültpolitikája ellen tartottak, a hír hamar sokkolta az egész országot. Sokan bíztak a német igazságszolgáltatásban, ám csalódniuk kellett.
A gyilkost ugyanis nem zárják börtönbe és nem is toloncolják ki az országból.

A gyilkosság után fél évvel vette kezdetét a bevándorló büntetőpere, a vád ellene gyilkosság és súlyos testi sértés. Ám sokak megdöbbenésére az ügyész a migráns pártján áll, ugyanis ő nem látta indokoltnak a kitoloncolását. Szerinte a migráns nem beszámítható, így el sem ítélhető.

Ezért élethosszig tartó, költséges pszichiátriai kezelésre szorul a német adófizetők pénzéből.

Gyógykezelése az átlagárak alapján hozzávetőlegesen napi 300 euróba kerül, ami éves szinten 109 ezer 500 euróval terheli meg a német költségvetést.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS