2018. november 22., 11:55

Autó gázolt el diákokat Kínában, többen meghaltak, sokan megsérültek

Autó gázolt el diákokat Kínában egy általános iskolánál csütörtökön, öten meghaltak, 18-an megsérültek - közölte a helyi kormányzat szóvivője.

kamionbalesetet-kina.jpg
Fotó: archívum

A közúti baleset az északkelet-kínai Liaoning tartománybeli Hulutao tengerparti városban történt. A szerencsétlenséget okozó sofőrt őrizetbe vették. Egy térfigyelő kamera felvételén látni lehetett, hogy a gyerekek keltek át az úttesten iskolájuk előtt, amikor feléjük közeledett a jármű. Az autó sávot váltott, majd megpördülve a gyerekek közé hajtott. Egyelőre nem világos, hogy szándékos tettről van-e szó vagy véletlen balesetről.

A múlt hónapban egy késsel hadonászó férfi vezette autóját gyalogosok közé a kelet-kínai Ningpóban, két ember meghalt és 16 megsérült. Szeptemberben 11 ember meghalt és 44 megsérült, amikor egy férfi terepjárójával hajtott neki egy bevásárlóközpontnál az embertömegbe úgy, hogy előtte kiugrott a járműből, majd az emberekre támadt késével és lapátjával.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.