2018. június 3., 10:20

Argentínában tömegek tüntettek a kormány ellen

Az argentin fővárosban, Buenos Airesben sok ezren tüntettek a kormány gazdaságpolitikája ellen. A tiltakozások már korábban elkezdődtek az ország különböző régióiban és a pénteki megmozdulás volt a sorozat kicsúcsosodása.

argentina-tuntetok.jpeg
Fotó: Paul Byrne/AP

A tüntetők azt követelték, hogy törvényileg biztosítsák a legszegényebb rétegek élelmiszerellátását és új lakóházak építését.

A lakosság azzal sem ért egyet, hogy az argentin peso jelentős árfolyamesése miatt a kormány a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) forduljon segítségért. Az argentinok ugyanis az IMF-et okolják az országot sújtó legnagyobb gazdasági válság miatt.

Maurici Macri argentin államfő takarékossági intézkedéseket rendelt el, hogy stabilizálja az ország gazdasági helyzetét. A megszorítások ellen azonban a szakszervezetek folyamatosan tiltakozó akciókat kezdeményeznek.

Az argentinok vásárló ereje egyre csökken az országban fellépett infláció miatt, amely jelenleg az egyik legmagasabb a világon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.