A Vágbesztercei járásban körülbelül 1500 háztartás maradt áram nélkül

hirek.sk 2017. december 29., 14:34
A viharos időjárás, a letört faágak és a havazás miatt a Vágbesztercei járásban hétfő reggel óta körülbelül 1500 háztartás maradt áram nélkül. Másodfokú riasztás van érvényben a Miavai és a Vágújhelyi járásban. A meteorológusok szerint ezekben a járásokban helyenként 20-25 centiméter új hó hullhat. A többi járásban elsőfokú riasztás van érvényben.

Pozsonyban 11 óra után lezárták a Szlovák Nemzeti Felkelés hídját. Az indok: a felgyülemlett jég és hó, amelyet az UFO étterem tetejéről távolítanak el.

A közlekedés korlátozásáról a pozsonyi rendőrségi szóvivő, Veronika Slamková tájékoztatott. A hidat a gépjárművek elől zárták el a feltétlenül szükséges időre. „Az adott útszakaszon rendőrjárőrök irányítják a forgalmat. Felkérjük a gépjárművezetőket, hogy az adott útszakaszon történő áthaladáskor fokozott figyelmet tanúsítsanak, tartsák be a rendőrjárőrök utasításait, illetve a lehetőségek szerint más útvonalat válasszanak az áthaladásra” – tájékoztatott Slamková.

Szlovákia sok régiójában havazik, hótorlaszok alakulhatnak ki. Erre a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztet, amely első és másodfokú riasztást adott ki. Az intézet erős szélre figyelmeztet a déli járásokban. A nyugati járásokban 10 centiméter új hó hullhat, a hegyekben 10-20 centiméter hó várható. A gépjárművezetőknek jobban kell figyelniük az időjárás viszontagságai miatt.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS