HIRDETÉS

A jegesedés miatt országszerte balesetveszélyesek az utak

hirek.sk 2018. március 02., 12:52
POZSONY. Szlovákia úthálózatának túlnyomó része a jegesedés következtében csúszóssá, balesetveszélyessé vált, aminek következtében a koccanásos közúti balesetek száma is megnőtt. Pillanatnyilag Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megyében a legkritikusabb a helyzet – olvasható a rendőrség közösségi oldalán.


Egyúttal felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, az utak állapotának megfelelően vezessenek. „Rendkívüli óvatosságra intjük a sofőröket. A tompított fényszórókat, esetleg a ködlámpákat (amennyiben köd van) is kapcsolják be, a nappali világítás nem elegendő” – figyelmeztet a rendőrség. A közlekedést a rendőrség maximális létszámmal segíti, irányítja, illetőleg a gépkocsivezetőket is segíti.  

A ködből kialakuló csapadék ráfagy az úttestre, jegesedést okoz főként Pozsonyban és környékén, valamint a Szenci, Dunaszerdahelyi, Vágsellyei, Komáromi és Érsekújvári járásokban. Pozsonyban és Pozsony környékén az autóbuszok 30-60 perc késéssel közlekednek – tájékoztatta az állami hírügynökséget Eva Vozárová, a Slovak Lines autóbusz-közlekedési vállalat szóvivője.

A pozsonyi tömegközlekedés (MHD) autóbuszai 20 perc késéssel közlekednek. A Búdková utcában a trolibuszok is gondokkal küzdenek – erősítette meg a hírt Adriana Volfová, a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) szóvivője. „A jegesedés és a számos baleset miatt a DPB 20, esetenként több perces késést jelzett. A romló időjárási viszonyok miatt a Búdková utca trolibusz közlekedését érintően is problémák merültek fel” – jelezte a szóvivő.

A város vezetése az utazó közönség türelmét kéri. A jegesedés és a közlekedési balesetek miatt a városi tömegközlekedés járatai 30 perc késéssel közlekednek.

Az időjárás nemcsak a közúti, de a légi közlekedésben is bonyodalmakat okoz. A Bolognába, Dublinba, illetőleg a Leeds – Bradford repülőtérre induló járatokat az időjárás miatt törölték. A törölt járatokkal kapcsolatos információk nyomon követhetők a pozsonyi repülőtér weblapján.

„A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt a gépek nem szállhatnak le, így a járatokat törölték” – erősítették meg a hírt a pozsonyi repülőtér munkatársai. Az utasok a menetjegyeket térítésmentesen egy későbbi járatra válthatják, illetőleg, ha nem kívánnak elutazni, a jegy árát visszakapják.              

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS