A genovai Morandi híd leomlásának áldozatai

hirek.sk | MTI 2018. augusztus 17., 10:59

Az olasz hatóságok és a média két nappal a genovai hídomlás után kezdi összeállítani az áldozatok listáját: közöttük van egy Szardíniába tartó család, szórakozni készülő francia fiatalok, egy nászútról hazatérő fiatal pár.

Fotó: TASR

Csütörtöki nem végleges hivatalos adatok szerint a balesetnek 38 áldozata van, egyeseket csak az ékszereik alapján tudtak azonosítani.

Genova régió prefektúrája 21 nevet tett közzé születési helyükkel és idejükkel: kizárólag olyan olasz áldozatokét, akiknek a családját már értesítették.

A listán szerepel egy liguriai család három tagja, a 44 éves apa és 41 éves anya 8 éves fiukkal indult kompra szállni Szardíniába. Egy másik autóban egy Torino tartománybeli család ült: a 49 éves Andrea és a 48 éves Claudia nászútról tértek vissza a mennyasszony két gyermekével.

Az áldozatok között volt mások mellett egy 57 éves vállalkozó, egykori motoros bajnok, egy Pisában dolgozó 32 éves altatóorvos, aki 29 éves barátnőjével utazott, valamint egy 43 éves fuvaros, aki Franciaországból tért haza zöldség-gyümölcs szállítmányával.   

A santiagói diplomáciai képviseletek megerősítették, hogy három, Olaszországban élő chilei is meghalt a balesetben. Franciaországból négy állampolgár veszett oda, húsz év körüli fiatalok az ország dél-nyugati részéből, Toulouse-ból és a környékéről. Hárman közülük egy szardíniai techno zenei fesztiválra tartottak, negyedik társukat azért vették fel, hogy osztozzanak a benzinköltségen. Franciaországban a halálesetek ügyében eljárást indítottak.

A csütörtöki hivatalos adatok szerint a hídomlásnak 15 sérültje van, öt ember állapota továbbra is válságos.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS