A brazil elnök több mint két hét után elhagyhatta a kórházat

hirek.sk | MTI 2019. február 13., 20:09

Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán elhagyhatta a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházat, ahol több mint két hetig ápolták, miután megműtötték őt egy késeléses merénylet okozta súlyos sérüléseinek szövődményeivel – közölte a Globo helyi televízió.

A lábadozó Bolsonaro elnük Fotó: Jarrahotel.com

A tévécsatorna élő adásban közvetítette, ahogy az államfőt szállító kocsi egy járműkonvoj kíséretében elhagyja az egészségügyi intézmény területét.

Otávio Santana Barros elnöki szóvivő a Globónak elmondta: Bolsonaro a repülőtér felé vette útját, hogy Brazíliavárosba repüljön.

Eredetileg arra számítottak, hogy az államfő a január végi orvosi beavatkozást követően tíz napig fog lábadozni a kórházban, de a múlt héten tüdőgyulladás lépett fel nála. A brazil elnök a szerdai nappal bezárólag összességében tizennyolc napot töltött a felépüléssel a klinikán.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, minek következtében súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek egy mesterségesen létrehozott bélkivezetést alakítottak ki. Az ahhoz használt zacskót (sztómát) január 28-án távolították el a hasfaláról.
0 HOZZÁSZÓLÁS