2019. november 29., 14:31

Hájos Zoltán: Nyíltan meg kell nevezni a felvidéki magyarokat érintő problémákat - VIDEÓ

Zuzana Čaputová csallóközi látogatását nagy sajtóérdeklődés és közösségi figyelem kísérte. Az államfő a találkozók résztvevőinek elmondása szerint őszintének tűnő érdeklődést tanúsított a csallóközi magyarságot foglakoztató kérdések és felvetések iránt. A látogatás első helyszíne a dunaszerdahelyi városháza volt, ahol Hájos Zoltán polgármester tájékoztatta a vendéget. A Nézőpont legújabb adásában az elnöki vizit tanulságairól kérdeztük Dunaszerdahely polgármesterét. 

Hájos Zoltán polgármester olyan kérdéseket is felvetett Zuzana Čaputovának, amelyeket a szlovák társadalom gyakran bizalmatlansággal fogad, mint például

a kulturális és oktatási önigazgatás lehetősége, amely megfékezhetné a szlovákiai magyarság nagymértékű fogyását és asszimilációját, vagy akár a szlovák idegen nyelvként való oktatásának megoldatlan problémáját is.

Szóba kerültek környezetvédelmi, gazdasági és regionális gondok is, mint például a dél-szlovákiai területek gazdasági lemaradása, az önkormányzatok finanszírozásának reformja, és a februári választások után megnyíló új társadalmi és politikai reformok lehetősége.

Nézze velünk, miről beszélgetett a legmagyarabb járás központi városának polgármestere a köztársasági elnök asszonnyal!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.