Az SaS elnöke szerint Nicholsonová távozása kissé elhamarkodott volt

2021. február 12., 19:48
ma7 | TASR

Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) európai parlamenti képviselő távozása a pártból elhamarkodott döntés volt.

Fotó: TASR

Richard Sulík ezt a pénteki sajtótájékoztatóján jelentette ki.

A SaS elnöke úgy véli,

a Veronika Remišová (Za ľudí) és Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) közötti konfliktusnak nem volt komolyabb következménye, azzal, hogy bocsánatot kért kollégája nevében, az ügyet lezártnak tekinti, és szerinte Veronika Remišová is elfogadta a bocsánatkérést.

2021. február 12., 07:29 Frissítve: feb. 12. 09:47

Nicholsonová távozik az SaS-ből, a párt ezt sajnálja

Lucia Ďuriš Nicholsonová csütörtök este a szociális hálón erősítette meg, hogy kilép az SaS-ből.

Sulík szerint Nicholsonová döntésében az is közrejátszott,

hogy már nem akart tovább a párt tagja lenni, döntését természetesen megérti, ezért fölöslegesen fogja őt győzködni, hogy változtassa meg álláspontját.

Mint elmondta, sajnálja, hogy elhagyja a pártot, mert Nicholsonovát egy jó szakembernek tartja.

2021. február 9., 17:01

Ráég az SaS-es képviselőnők körmére Veronika Remišová megvádolása

Komoly koalíciós válságot okozott, hogy két SaS-es politikus azzal vádolta meg Veronika Remišová fejlesztésekért felelős minisztert, hanyagsága miatt egymilliárd eurós Uniós támogatástól esett el az ország.

Az SaS elnöke nem kéri vissza Nicholsonová EP-képviselői mandátumát, elmondása szerint a múltban egyik távozó kollégájától sem kérte.

Richard Sulík pártelnöki mandátuma 2023-ig szól. Lucia Ďuriš Nicholsonovát Branislav Gröhling (SaS) mellett Sulík egyik esetleges utódjaként emlegették. Sulík szerint azonban akad több tehetséges személy a pozíció betöltésére, mint elmondta, nem szeretné megélni, hogy ő legyen a párt első és utolsó elnöke, ezért ha arra kerül a sor, akkor a pártelnöki funkció átadása legyen békés és tisztességes.

Kövesse facebook oldalunkat is!