2024. március 21., 19:25

Több járatot, és nagyobb kapacitású vonatokat indít húsvétkor a vasút

A húsvéti ünnepek alatt nagyobb kapacitású vonatokat indít a vasút. Az ünnepi csúcsforgalom idején az InterCity (IC) vonatok kapacitását is növelik, és 27 járattal - öt expressz- és 22 gyorsvonattal – több indul – tájékoztatott csütörtökön Dominik Drevický, a ZSSK szóvivője.

vonat, vasút, egészség, vérnyomás, koleszterinszint
Fotó: ZSSK

„A húsvéti ünnepek alatt 20 InterCity vonat kapacitását 28 légkondicionált vagonnal növeli a vasút március 27. és április 2. között. Az ünnepek előtt a Bécsből Kassára és vissza közlekedő járatokat is bővítjük" - mondta Drevický.

A ZSSK azt javasolja az utasoknak, hogy időben vásárolják meg jegyüket, mivel a legfrekventáltabb IC járatok már most is mintegy 65%-ban foglaltak. Az IC vonatokon csak érvényes IC-jeggyel és helyjeggyel lehet utazni.

A húsvéti ünnepek alatt 27 kisegítő járat is szállítja az utasokat. Március 28-tól április 1-jéig a ZSSK öt expressz- és 22 gyorsvonattal bővíti a járatok számát. Az ünnepek alatt közlekedő legforgalmasabb járatok kihasználtsága már most mintegy 72%-os.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.