2020. május 23., 14:06

Sárga helyett bíbor földek

Szlovákiát a repcetermesztés paradicsomának is nevezik, hiszen tavasszal sárgállanak a földek országszerte. A repce termesztése az egyik legjövedelmezőbb növénytermesztési ágazat, és a talajösszetétel is kedvez az említett növénynek, amely sokrétűen felhasználható.

Galéria
+5 kép a galériában

A legismertebb belőle készült termék talán az olaj, vagy a méhek jóvoltából készített méz. 

Néhány szlovák termesztő idén úgy gondolta, sárga helyett bíborszínbe öltöztetné a határt, ezért vetette be termőföldjét bíborherével.

Ez a takarmánynövény virágzásakor gyönyörű látványt nyújt. Felfigyeltek erre mások is – sajnos – ezért megálltak a bíborszínben pompázó földek mellett, feltöltötték a közösségi hálóra, ahol futótűzként terjedt a kép, amelyik mellé egy kihívás is társult: fotózkodj bíborherével.

bibor5.jpg

A problémát nem a fényképek jelentik, hanem a kihívást teljesíteni akaró emberek önzősége, a pár lájkért cserébe hagyott letaposott növények, amelyek más ember megélhetését biztosítanák, illetve rengeteg állat takarmányaként szolgálnának.

Képek forrása: facebook

Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.