2019. június 25., 18:33

"Nem tudunk elmennyi olyan helyre, hogy ne fussunk bele jó magyar emberekbe" – Jakab Sándor a Kávézóban- VIDEÓ

Magyar Örökség és Prima Primissima közönség díj, több Pro Urbe elismerés és tiszteletbeli székely cím - megannyi kitüntetés, amelyet a Hazajárók túramagazin begyűjtött az évek során. A műsor alkotóinak, köztük aktuális vendégünknek, a csapat egyik arcának, Jakab Sándornak azonban nem ezek az igazán fontos dolgok. Egy szívből jövő "Adjon Isten!" barangolásaik során számukra sokkal többet jelent, hiszen értik és érzik annak a kultúrmissziónak a jelentőségét, amelyet a műsor 2011-es indulása óta teljesítenek.

"Nem tudunk elmennyi olyan helyre, hogy ne fussunk bele jó magyar emberekbe" – Jakab Sándor a Kávézóban- VIDEÓ
Fotó: ma7

Majd’ 250 különböző túrán túl, de még körülbelül százötvenen innen, a Hazajáró vonata robog tovább. A nézőszámok, közönségtalálkozók és telt házas útibeszámolók bizonyítják, mekkora szükség van a „hazajárós srácok” munkájára. Szerte a Kárpát-medencében, sokszor tényleg a 24. órában keresik fel azokat a településeket, ahol még magyar embereket, magyar emlékeket találni.

A jelenlegi határokon kívül rekedt magyar tájak természeti és épített öröksége, valamint az ott élő magyar közösségek jelentik a műsor sava-borsát, melyet adásról-adásra követve gyakorlatilag a nappalinkból ismerhetjük meg a Kárpát-medence kincseit.

A Kávézó stúdiójának vendége, Jakab Sándor mégis mindenkit arra biztat, hogy kerekedjen fel, és saját szemével győződjön meg róla, milyen szép is a mi tágabb hazánk. Ha ez sikerül, a műsor elérte legfontosabb célját.

Nézze velünk a Kávézó legújabb adását!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.