2022. szeptember 26., 16:46

Önnek tetszik? Ilyenek lesznek az új rendőrautók

A rendőrség hétfőn bemutatta új rendőrségi autóit. A zöld-fehér színű autók hamarosan eltűnnek az utcákról. Látványos dizájnváltozáson mennek át.

új rendőrautók
Fotó: TASR

Az emberek megérdemlik a modern rendőrséget, amire mindig számíthatnak. A rendőrség pedig olyan feltételeket érdemel, amelyek méltók a 21. századhoz. Az új rendőrkocsikhoz jövő évtől fokozatosan jut hozzá a rendőrség, mondta Roman Mikulec belügyminiszter.

Szlovákiának jelenleg rendkívüli lehetősége van arra, hogy a helyreállítási alapból pénzhez jusson. Ebből pedig rendőrautókat vásárol.

Összesen 705 alacsony károsanyag-kibocsátású rendőrautót vesz, valamint 47 alacsony károsanyag-kibocsátású járművet a környezetvédelmi rendőrség számára és 8 speciális furgont, közölte a minisztérium.

Sárga-kék sávos járművek

Fényvisszaverő sárga-kék sávok díszítik majd az új rendőrkocsikat, amiken már nem lesz rajta a Segítünk és védünk felirat.

Az új kocsik színe olyan lesz, amilyeneket egész Európában használnak. A sárgára azért esett a választás, mert messziről is jól látható, rossz látási viszonyok között is, mondta Štefan Hamran rendőrfőkapitány.

új rendőrautók
Fotó:  TASR
A szlovák rendőrségnek 905 olyan járműve van, melyek 15 évnél öregebbek. 1934 autója már elmúlt 12 éves, 801 járműve már több mint 300 000 kilométert megtett.

A rendőrség a jövőben ezekbe az új színekbe akarja öltöztetni a rendőröket is, új uniformist kapnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.