2022. október 12., 09:17

Mire kell figyelnünk a szavazáskor?

Az összevont megyei és önkormányzati választáson a választópolgároknak a személyi igazolványukkal, a külföldi szavazóknak a tartózkodási engedélyükkel kell igazolnia a személyazonosságukat – közölte Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium (MV) szóvivője. Az útlevelet vagy a jogosítványt nem fogadják el.

szavazás-illusztráció

Külföldiek is szavazhatnak az összevont választáson. A személyazonosító dokumentum bemutatása mellett további feltétel, hogy a szavazó nagykorú legyen és a településen legyen az állandó lakhelye. „Az hogy a szavazót ismeri a választási bizottság valamelyik tagja, nem helyettesíti az iratokat" – közölte Eliášová.

Ha a választás időpontjában a választópolgár éppen az új személyi igazolványára vár, a szavazóhelyiségben bemutathatja az új igazolvány iránti kérelmet vagy a rendőrségi igazolást.

Az összevont választást október 29-én tartják. A választópolgár csak az állandó lakhelyén szavazhat. A szavazóhelyiségek 7 órától este 8-ig lesznek nyitva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.