2023. november 3., 20:00

Már nem félünk annyira a mesterséges intelligenciától

Egy új felmérés szerint a mesterséges intelligencia, akárcsak az összes többi technológiai újdonság, inkább a férfiakat érdekli, mint a nőket.

Mesterséges intelligencia
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Szlovákiában nő azok száma, akik már kipróbálták a mesterséges intelligencia eszközeit. Ám ezek továbbra sem tartoznak a tömegesen használt szolgáltatások közé.

Ez derül ki a Go4insight ügynökség legújabb felmérésből. A ChatGPT-t és a Bing Chatet október elejéig a 15 és 79 év közötti lakosság nem egész egyötöde (18 százaléka) legalább egyszer már kipróbálta. Rendszeresen a populáció 7 százaléka használja.

Tavasztól kétötöddel nőtt az AI-rendszerek használóinak száma Szlovákiában. Tömeges elterjedésről azonban nem beszélhetünk.

A férfiak ez iránt az újdonság iránt is jobban érdeklődnek, mint a gyengébbik nem képviselői. A mesterséges intelligencia eszközeit a fiatalok kétötöde, beleértve a diákokat is, már kipróbálta. Ez a csoport népesebb, mint a vállalkozóké, akik szintén elég gyakran használják.

Az életkor növekedésével azonban csökken iránta az érdeklődés, és nő azok száma, akik még nem hallottak a mesterséges intelligenciáról.

Az ügynökség a felmérést szeptember és október fordulóján, 1000 ember bevonásával személyesen vagy online formában végezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.