2023. március 13., 12:59
Frissítve: 2023. már. 14. 14:31

Magyar gyermekdalt énekelt az Oscar-díjátadón a frissen díjazott színésznő, majd közölte, ez félig egy magyar Oscar - VIDEÓVAL

Magyar mondókát énekelt, majd saját magyar örökségét emlegette az Oscar-gálán frissen díjazott színésznő, Jamie Lee Curtis. 

jamie lee curtis
Fotó: TASR/AP

Jamie Lee Curtis az agyondíjazott Minden, mindenhol, mindenkor-ban nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat.

Később a színésznő a backstage-ben adott interjújában egy magyar újságírói kérdésre reagálva kijelentette, ez félig egy magyar Oscar (humorosan arra utalt, a szobor alsó fele a magyar), majd elénekelt egy magyar gyermekdalocskából származó sort. Curtis kissé összekeverte a nótákat, azt énekelte ugyanis,

Katica, katica, felmászott a fára..."

az ismert "Mókuska, Mókuska..." helyett.

Időközben az index.hu kiderítette, hogy a dalocskának létezik egy kevésbé ismert változata, amely valóban fára mászó katicákról szól.

Curtis végül kijelentette: 

Szeretem a magyar örökségemet”.

Az ominózus jelenet 5:30-tól kezdődik.

Jamie Lee Curtis Tony Curtis és Janet Leigh gyermeke. Tony Curtis szülei zsidó származásúak voltak, apja a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiból, édesanyja a mai Szlovákiában található Nagymihályból származott, onnan vándoroltak ki az Egyesült Államokba.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2023. 03. 14., k - 20:38

A műrostos, amerikai önteltség és tahóság sokadik, most épp "halivúdi" megnyilvánulását láthattuk. Örömmel tölt el viszont, hogy J. L. Curtis (aki egyébként a zsidó törvények szerint nem zsidó) büszkén vállalta magyar gyökereit, a magyar kultúrát! Amennyire én értek a filmművészethez, szerintem megérdemelte. Pláne úgy, hogy abban az agymosott, liberális világban normális ember tudott maradni! Szívből gratulálok!