2023. október 7., 14:49

Kóstolóval ünneplik Budapesten a kávé világnapját

Kávékóstolóval, kávé blend bajnoksággal, kávégép-bemutatóval és szakmai beszélgetésekkel ünnepli a kávé világnapját vasárnap a budapesti Akvárium Klubban A Kávé Napja elnevezésű rendezvény.

Kávé
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a kávé világnapja tiszteletére A Kávé Napja eseményt, melynek során magyar pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, baristák várják a látogatókat számos különlegességgel, a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig vagy a kávés okoseszközökig - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Közölték,

az érdeklődők különleges kávékkal találkozhatnak a kiállítóknál, akik csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készítik a korlátlanul kóstolható espressókat, filteres kávékat és tejes kávéitalokat.

Olyan kávék kerülnek az őrlőkbe és vásárolhatók meg otthonra is, amelyek kereskedelmi forgalomban kevéssé fordulnak elő, Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek vagy csak limitált mennyiségben érhetők el néhány újhullámos kávézó kínálatában.

A rendezvényen mutatkozik be a többi között az eisbock típusú kondenzált tej, amelyet top baristák közreműködésével fejlesztettek.
A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávépiac fejlődése, a magyarországi és nemzetközi trendek alakulása, benne az ízesített kávék innovációja, továbbá a prémium instant kávék jövője is. Az érdeklődők azt is megtudhatják, hogy miért egyre népszerűbb a kávé mint alapanyag, mellyel az alkoholgyártó cégek is szívesen dolgoznak - áll a közleményben.

Az idei bajnokságon A Kávé Napja kávé blendjének megalkotása a feladat. A versenyre szakmabeliek és a témában jártas amatőrök is jelentkezhettek, a döntősök pedig a különleges gyakorlókávék mellett pénzdíjban is részesülnek.

A fináléba jutók italait a közönség is megkóstolhatja az eredményhirdetés előtt.

A szervezők kiemelték, hogy a korlátlan kávékóstolás mellett olyan különlegességek is kipróbálhatók lesznek, mint a cascara sör, kávékoktélok és növényi tejalternatívás termékek.

Az egész napos programot követően Samurai Speakeasy after partyval zárul A Kávé Napja az Akvárium Lokálban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.