2023. május 15., 12:10

Jó hír a nyár előtt: Az lesz az első korlátozások nélküli üdülési szezon

Tavaly még űrlapokat kellett kitöltenünk, és néhány ország megkövetelte az oltási dokumentumokat is, ezzel ellentétben az idei szezon pandémiás intézkedések nélkül zajlik majd.

nyaralás Horvátország
Fotó: TASR/AP

Nem lesz szükség a covid-igazolványra, sem pedig covidtesztekre, a reptereken is csak a fertőtlenítőkészülékek maradtak a járvány után, írja a tvnoviny.sk.

Ez lesz a világjárvány kitörése óta az első olyan üdülési idény, amikor mindennemű korlátozások nélkül utazhatunk. A reszpirátorok sem lesznek már kötelezőek a repülőgépeken és a reptereken sem.

A közkedvelt nyári célországok, Görögország, Olaszország, Törökország vagy a többi mediterrán ország is mindennemű korlátozás nélkül üzemel,

de a távolabbi világ országaiban is enyhült a helyzet, például már Kína is megszüntette a korlátozó intézkedéseket, és legújabban az Egyesült Államokban is a veszélyhelyzetet. Ez azt jelenti, hogy már ott sem kell a belépéskor felmutatni az oltási igazolványt vagy a negatív covidtesztet.

Kuba, Maldív-szigetek vagy a Dominikai Köztársaság azonban még kérhetik tőlünk az egészségügyi űrlap kitöltését.

Az utazási irodák aktív kapcsolatban vannak az egyes üdülőhelyekkel, ha valaki azonban saját maga utazik, az érvényes intézkedésekről tájékozódhat a külügyminisztérium honlapján.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.