2022. november 8., 16:44

Huszonöt év börtönre ítélték az ipolysági méregkeverőt

25 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság Gyönyör Teréz nyugdíjast három személy ellen elkövetett többrendbeli gyilkossági kísérlet és csalás miatt – döntött keddi nyilvános ülésén a Legfelsőbb Bíróság. A döntés jogerős.

gyönyör teréz
Fotó: TASR

Gyönyör Teréz a legszigorúbban őrzött büntetés-végrehajtási intézetben tölti le a büntetését. Egy év pártfogói felügyeletet is elrendelt a bíróság, és kötelezték az áldozatok kárának megtérítésére.

Egyértelműen visszautasítok minden ellenem felhozott vádat"

- jelentette ki az elítélt. A keddi nyilvános tárgyalásra a rendőrség állította elő.

Ötrendbeli, folytatólagosan elkövetett, különösen súlyos, előre kitervelt emberölési kísérletben, valamint folytatólagosan elkövetett, különösen súlyos csalás bűntettében találták bűnösnek. A vádirat szerint 2015-ben három hitelezőjét próbálta megmérgezni atropin nevű méreggel.

A Legfelsőbb Bíróság szenátusa Gyönyör Teréz és a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészének fellebbezéséről döntött. Az ügyész életfogytiglani börtönbüntetést kért a vádlottra. A bíróság megállapította, hogy a Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) mulasztott a súlyosbító körülmény egyidejű megállapítása során, ezért az előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölési kísérlet ügyében hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és saját hatáskörben döntött. Ezt az is indokolta, hogy az előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés kísérlete nem más bűncselekmény elrejtésére irányult.

„Nem adtunk helyt az ügyész fellebbezésének, mert az életfogytiglani büntetés kiszabását nem tartottuk indokoltnak. És a vádlott fellebbezésének sem volt okunk helyt adni" - mondta Peter Paluda, a Legfelsőbb Bíróság szenátusának elnöke.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.