2023. október 18., 19:19

Hol lehet Szlovákiában hétezer eurót keresni?

A Platy.sk portál felmérése alapján kiderült, Szlovákia melyik részén és milyen pozíciókban keresnek az alkalmazottak a legjobban, ahogy az is, hol kell megélni ezer euró alatti fizetésekből.

201604261557520.fizetes01.jpg

Legjobban nem meglepő módon, a vállalatok felső vezetői keresnek. Az ők átlagfizetése csaknem 6 300 euró, amivel pozíciójuk a legjövedelmezőbb munkakörnek számít. A Profesia.sk oldalán idén 81 ilyen jellegű munkalehetőség szerepelt, ezeknek fele a pozsonyi régióból. A munkakör átlagfizetései közt régiónként is jelentősek a különbségek. 

A második helyen a regionális vezetők bérei állnak, míg a harmadik helyet az informatikai igazgatók töltik be 4,5 ezer eurós átlagukkal. A tíz legjobban kereső pozíciók közül csupán a pilóták szakmája nem számít felsővezetői pozíciónak. Az ő havi átlagfizetésük 3 867 euró.

Az informatikai mérnökök például majdnem annyit keresnek, mint a műszaki igazgatók, de a bankszektorok igazgatói is 3 600 euró felett visznek haza havonta.

A ranglétra alján a textilipar és a vendéglátóiparban dolgozók helyezkednek el.  807 eurós átlagfizetéssel rendelkeznek a fodrászok, és a szabók is mindössze 13 euróval keresnek többet. 850 euró alatti az átlag továbbá a portás, a szobaszervizmunkás, a bébiszitter és a személyi asszisztensek szintjén is

A legcsábítóbb pozíció az érdeklődők számára a regionális menedzseri állásajánlat, míg a legkevesebb jelentkezés az informatikai mérnpk posztjára érkezik. A legrosszabbul fizetett szakmák közül a fodrász pozícióra jelentkeznek legtöbben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.