2021. május 29., 09:16
Frissítve: 2021. máj. 29. 19:20

Herákot újabb szexuális zaklatással gyanúsítják. A képviselő már nem tagja az OĽaNO frakciójának

Ahogy azt portálunkon is közöltük, a héten kiskorú zaklatásának gyanújával eljárást indítottak Ján Herák, az OĽANO képviselője ellen, aki koholmánynak nevezte mindezt és felfüggesztette frakciótagságát. A 33 éves képviselő körüli kérdések egyre sokasodnak. Ezen a héten derült ki, hogy egy 14 éves lány ellen szexuális visszaélést követett el.

Ján Herák
Fotó: TASR
Ján Herák már nem tagja az OĽaNO képviselőcsoportjának. Erről Matúš Bystriansky, a párt szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

A Nitranoviny portál értesülései szerint azonban Herák ellen már a múltban is indított eljárást a rendőrség egy bizonyos lány molesztálása miatt, de az ügyet leállították.

A fiatal nő, aki a képviselő áldozatává vált, azt mondja, három évvel ezelőtt erőszakolta meg.

A Nyitra Megyei Ügyészség megerősítette, hogy ezzel a büntetőfeljelentéssel a nyomozó foglalkozott és Herákot végül nem gyanúsították meg, de az ügyet újra előveszik.

A sértett fiatal nő szerint 2018 telén egy rudavai táborban történt az ominózus eset, ahol gyermekotthonban élő gyermekek vettek részt.

Amikor megjött, hozzám csatlakozott és csupa fura dolgot kérdezett, személyes dolgokat, hogy van-e barátom, vagy volt-e már nemi kapcsolatom”

– árulta el a portálnak a fiatal nő, aki 16 évesen vett részt a táborban. Később a szobában is találkozott Herákkal, amikor segédeszközökért ment hozzá.

Szégyelltem magam, csendben voltam. Éreztem, hogy fogdos…”

A férfi nemi szervével hozzá dörgölőzött, és elmondása szerint aztán már csak azt érezte, hogy valami meleg van az ingén.

Amikor feloltotta a villanyt, azt mondta a fiatal lánynak, hogy erről senkinek se beszéljen, mert mind a ketten rosszul járnának. A rendőrség kivizsgálta az ügyet.

Az eljárást leállították, a tett nem történt meg”

– reagált a Nový Čas kérdéseire Herák. Most egy másik szexuális zaklatással gyanúsítják, amelynek elszenvedője egy mindössze 14 éves lány, egy trencséni járásbeli gyermekotthonból.

Herák váltig tagadja, hogy ezek a dolgok, amelyekkel vádolják, megtörténtek volna. Kilépett ugyan az OĽaNO-frakcióból, de képviselő maradt.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.