2023. október 31., 16:16

Hajlandó lesz ennyit fizetni a Facebookért és az Instagramért?

Ahogy azt néhány héttel ezelőtt megírtuk, fizetőssé válik az Instagram és a Facebook reklámmentes változata, s már az árakra is fény derült.

Facebook
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Európában, mely Észak-Amerika után a második legjövedelmezőbb kontinensnek számít a Meta számára, a reklám nélküli Facebook használata 9,99 euró lesz szánítógépes aktiváció mellett, míg mobilos alkalmazáson történő aktiválás mellett 12,99 euró. Ebben az esetben azért lesz drágább, mivel a Metának részesedést kell fizetnie a Google vagy az Apple vállalatoknak, akik az alkalmazásboltokat működtetik.

Ennek oka azon szabályozások, amelyek miatt a cég nem tud hirdetéseket adaptálni a felhasználókhoz azok kifejezett beleegyezése nélkül. Az előfizetésnek köszönhetően az emberek egyszerűen választhatnak, hogy "ingyen" akarnak-e hirdetéseket és szolgáltatást kapni, vagy nem akarják, és hajlandóak fizetni.

A két közösségi oldal tehát továbbra is ingyenes marad, csak ebben az esetben el kell tűrnünk a hirdetéseket, ahogy eddig is.

Az összehasonlítás kedvéért, a Netflix 7,99 euróért, a YouTube Premium 12 euróért és a Spotify 11 euróért teszi elérhetővé szolgáltatásait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.