2022. április 11., 12:00

Gyors, pontos, nemzeti - 4 éve indult a Ma7 médiacsalád

Egy éve azzal köszöntöttük az olvasót: nehéz, emberpróbáló év van mögöttünk. Reméltük, 2022. április 11-én már bizakodóbb felütéssel kezdhetjük az évfordulós cikket. A világjárvány által diktált hétköznapokat azonban felváltották a szomszédban dúló háború nehezen felfogható hírei és vágóképei.

ma7 4 éves
Fotó: ma7

Aki az oldalunkra kattint, talán bele sem gondol, a híreknek nemcsak szerkesztői vagyunk, hanem olvasói is. A szürke árnyék a mi mindennapjaink felett is ott lebeg – az aggodalom hozzátartozóinkért, barátainkért. Az ukrajnai háború mutatta meg igazán, milyen nagy a felelősségünk. A gyorsan ömlő ellenőrizetlen hírek tömkelegében kell rendet vágnunk, hogy akaratunk ellenére se tájékoztassuk félre az olvasót. A háború kitörése óta már 47. napja gyűjtjük össze az ukrajnai konfliktus híreit egy folyamatosan frissülő hírfolyamba. 

Mai7 - Hírlevelet indított a Ma7 médiacsalád

Mi magunk is érezzük, a ránk özönlő hírek szinte elöntenek minket - sokszor nem tudjuk megkülönböztetni, mi a fontos és mi az, ami a percnek szól.

Márciustól új szolgáltatást indítottunk, arra vállalkozva, hogy segítünk rendet rakni a hírözönben, kiválasztjuk és elküldjük a nap 7 legfontosabb hírét az olvasóinknak. 

Azok, akik feliratkoznak a Mai7 hírlevélre, biztosak lehetnek benne, hogy egyetlen fontos hírről sem maradnak le.

Este hat után a feliratkozó olvasóink minden hétköznap megtalálják postafiókukban a Mai7 hírlevelet, a legfontosabb történések mellett kollégáink háttéranyagaival, publicisztikáival, a Ma7 médiacsalád stúdióbeszélgetéseivel.

hírlevél
Fotó:  ma7
Hálásak vagyunk az olvasók bizalmáért

Az indulásunk óta eltelt négy évben felnőttünk az évtizedek óta a piacon lévő versenytársaink mellé, sőt, bizonyos területeken meg is haladtuk őket. A hírversenyben nincs megállás, a legfontosabb szempont a gyorsaság. Legyen szó a népszámlálás adatairól, az ukrajnai háború gyorsan pergő híreiről, vagy az április 3-i magyarországi választások eredményeiről, az információkat nálunk biztosan első kézből kapja meg.

Több írásunk, stúdióbeszélgetésünk is komoly visszhangot váltott ki. A legolvasottabb tartalmaink között véleménypublicisztikák is helyet kaptak: Most légy okos Domokos, Putyin és a kárpátaljai magyarok. A háború kitörése napján rögzített közéleti elemző műsorunk, a Nagyító rekord nézettséget, 121 ezer megtekintést ért el. 68 ezren tekintették meg az örökbefogadás rendkívül intim, ám sokakat érintő témájáról szóló videónkat.

A Magyar7-nek exkluzív interjút adott a világhírű kutató, Karikó Katalin, a lap karácsonyi számában Áder János államfő feleségével, Herczegh Anitával készült nagyinterjú. Az évet pedig Böjte Csaba gondolataival indítottuk.

Portálunk 2019 óta folyamatosan foglalkozik a Beneš-dekrétumok ügyével, mi tettük közzé az utólagos földelkobzások mintegy 700 nevet tartalmazó listáját

A hátunk mögött hagyott év is azt bizonyítja, hogy érdemes egyedi tartalmakat készíteni, a híreknek gyakran elébe menni. Hálásak vagyunk az olvasók bizalmáért, hiszen a számok azt mutatják, a 2022-es évben is kitartanak mellettünk, január óta már közel 2,5 millió egyedi látogató kereste fel honlapunkat. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is jelentősen növekszik azon látogatóink száma, akik elsődlegesen keresik fel a ma7.sk honlapot. Folyamatosan bővül a követőink száma a közösségi oldalakon, a Facebookon az elmúlt évben hétezer új követőt tudhatunk magunkénak.

Április 8-án rekordszámú, 254 379 egyedi látogató kereste fel portálunkat.

ma7
Fotó:  ma7

A Ma7 médiacsalád felületei, a különféle platformok azt is szolgálják, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetsző tartalmat. Az elmúlt évben tovább erősítettük a videós és podcast adásainkat, hogy ne csak írásban, de „élő szóban” is közvetítsük, értelmezzük, alakítsuk a felvidéki magyar közéletet, a közösségünket foglalkoztató témákat. Médiacsaládunk egyik erőssége, hogy tudósítóink segítségével jelen vagyunk a régiókban is, figyelve olvasóink mindennapi gondjaira és örömeire. Bár a hírversenyben sokszor így érezzük, a lapot mégsem csak a pillanatnak írjuk – az időtálló tartalmakat őrzi meg a Magyar7 hetilap.

Magyr7 2022 14. szám
Tartani a lelket a magyar közösségben

Szerkesztőségünk tagjait, még ha a hangsúlyokat időnként máshova is tesszük, összeköti a felvidéki magyar közösségért érzett felelősség. Továbbra is hiszünk közösségünk önszervező erejében, abban, hogy megtaláljuk a közös utakat. Tudjuk, küldetésünk változatlan, megőrizni, átmenteni a magyar szót, a nehéz időkben is tartani a lelket a magyar közösségben.

Kedves olvasó, reméljük, jövőre ilyenkor már békésebb időkben tudunk számot vetni az elmúlt esztendővel. Az ötödik évébe lépett Ma7 médiacsalád továbbra is számít megtisztelő figyelmükre, bizalmukra!
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.