2023. május 10., 15:02

Gondolta volna? Szlovákia a világ legboldogabb országai közé tartozik

Még a spanyolokat és a japánokat is megelőzzük, és bekerültünk a világ 30 legboldogabb országa közé. Erről tudósít a Dnes 24 portál a World Happiness Report 2023 jelentésére hivatkozva.

boldogság - öröm
Fotó: pixabay.com

A jelentés a több mint 150 országból összegyűjtött adatokból merít, tájékoztat a CNN. Az egyes országok a boldogságszint alapján vannak rangsorolva  – a 2020-2022-es időszakban.

Ahogy a Dnes 24 tájékoztat, a lista összeállításának kritériumai közé tartozik az élethossz, az egy főre jutó GDP, a szociális háló, a korrupció, a közösségek helyzete vagy a fontos döntésekben való szabadság.

Javuló helyzetben

A legboldogabb nemzetként immár hatodszor végeztek a lista első helyén a finnek.

Második helyen Dánia, a harmadikon pedig Izland végzett. A legjobb tíz közé került még Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland.

Szlovákia a 29. helyen végzett.

Tavaly még a 35. helyen állt, 2018-ban négy fokkal lejjebb és tíz évvel ezelőtt pedig az első hatvanba került bele.

A szomszédos államok közül Lengyelországot és Magyarországot is megelőzzük. A háborúval küzdő Ukrajna a „boldogságlista” 92. helyére került. A legkevésbé boldog állam Afganisztán lett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.