2022. július 6., 09:45

Gondolta volna? A postaládán feltüntetett titulus is csábíthatja a betörőket

Nem kifizetődő, ha valaki a postaládáján vagy a bejárati ajtóján használja titulusait. A rossz szándékú emberek számára ez ugyanis nagyon csalogató, azt gondolják, hogy odabent értékeket találnak. Ezért nem szerencsés ezeket feltüntetni, írja közösségi oldalán a rendőrség, annak apropóján, hogy nyáron megnövekszik a betörések száma.

Betörés - illusztráció
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay

A betörés elkerülésének legbiztosabb módja továbbra is az ablakok és ajtók bezárása, mielőtt elmegyünk otthonról. A biztonsági ajtó szinte mindig leküzdhetetlen akadály a betörök számára.

Szarvashiba, amit sokan még most elkövetnek, hogy a kulcsot a lábtörlő vagy a virágcserép alá teszik.

Nem árt, ha van kamera, netán riasztó az ingatlanunknál, vagy pedig úgy intézni, hogy esténként legalább néhány órára fénybe boruljon a lakás, bekapcsoljon a tévé. Ez ugyanis azt a képzetet kelti, hogy otthon vagyunk.

A rendőrség szerint nem jó ötlet a közösségi oldalon tájékoztatni arról, hogy most éppen nyaralni mentünk, mint ahogy nem ajánlott azzal sem kérkedni, ha átlag feletti körülmények, luxuscikkek között élünk. Magyarán: a lakás berendezéséről készült fotókat ne rakjuk fel az ilyen oldalakra.

A drága elektronikai cikkek és más értékek gyártási számát érdemes felírni, hogy eltűnésük esetében megkönnyítsük a rendőrség munkáját.

Ha elutazunk, az autónkat lehetőleg védett helyen parkoltassuk, például a garázsban, vagy az udvarban, a kerítésen belül. Ha ilyen lehetőségünk nincs, akkor forgalmas helyen tegyük le, ahol sok ember jár. Például utcai lámpa alatt, vagy ott, ahol térfigyelő kamerák vannak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.