2021. július 15., 15:06

Energiavámpírok és vámpírmágnesek

Az energiavámpírok nem Drakula gróf leszármazottai, hiszen nem vérrel, hanem mások energiájával, jókedvével „táplálkoznak“. Olyan emberek, akik problémákkal küzdenek, ám  ahelyett, hogy  magukba néznenek, inkább a világot okolják nyomorúságukért. Társaságukban mindig kimerültnek érezzük magunkat, rossz kedvűek, fáradtak leszünk. Amíg bennünket lemerítenek, őmaguk feltöltődnek. Ez az egyetlen ismertetőjegyük. Nem árt tehát megtanulni kezelni őket. Ezzel foglalkozott online előadásában a minap Halász Alexandra, feng shui szakértő, előadó, könyvszerző.

energiavámpírok
Fotó: viccmagazin.com
Utasítsd el az energiavámpírokat!

Az energiavámpírok között érdemes megkülönböztetni az amatőröket és a profikat. Amatőr energiavámpír ideig-óráig bárki lehet, akinek alacsony az  energiaszintje, míg a profik ezt életvitelszerűen űzik, igazi élősködők, akik mások idejéből, tudásából, pénzéből, munkájából élnek.

Lássuk az energiavámpírok stratégiáit!

lankasztók valójában olyan kudarcot vallott emberek, akiknek fáj, hogy másnak még vannak ötletei, tervei, álmai. Látszatra jószándékúak, mégis elveszik a másik jókedvét, lelkesedését, örömét. Ők azok, akik ilyeneket mondanak: Ez neked nem fog sikerülni! Nem fogod bírni! Te nem vagy az a típus! stb.

Az Igen, de–típus szellemileg fosztja ki az embert. Ez az embertípus valójában nem akar az életén változtatni, ezért kezdi mondatait így: Igen, de...

harmadik típus legfőbb ismertetőjele, hogy ráakaszkodik a másikra, és vég nélkül mondja mondókáját,....anélkül, hogy tekintettel lenne embertársára.

Az örökösen vitatkozó, kekeckedő ember valójában a veszekedés kedvéért veszekszik. 

Az ötödik típus a vég nélküli panaszkodásáról ismerhető fel. Számtalan példányukkal az orvosi várótermekben találkozhatunk.

Végül a hatodik típus az érzelmi zsaroló, a manipuláció eszközeit használva szánalmat akar  kelteni, elhinteni a kétely magvait. Azt, hogy rossz vagy, ha nem állsz a rendelkezésére.

Mi különbözteti meg az amatőröket a profiktól?

Nos, a profi energiavámpír életvitelszerűen űzi mások energiájának elvonását, csak elvesz, sohasem ad! Ráadásul aki energiát lop, az idővel mást is elvisz az életünkből/ idő, tárgyak/. A profinak soha semennyi figyelem, segítség sem elég! Soha nem fog megváltozni, miközben a szavak nagymestereként szerethető, megsajnálható figurának adja ki magát! Miután megváltoztathatatlan, egyetlen okos dolgot tehetünk vele szemben: ha elhatárolódunk tőle.

Kik vonzzák az energiavámpírokat?

Ők az  ún. vámpírmágnesek,  akik képtelenek másoknak nemet mondani, mindig segítőkészek, empatikusak, mert alacsony az önbecsülésük. Hiszékenyek és naivak, mindenkinek szeretnének megfelelni. Nem érzik a határaikat, ezért mások könnyedén átgyalogolnak rajtuk.

Hol fordulnak elő az energiavámpírok? 

Ingyenes rendezvényeken, munkahelyeken, vallási összejöveteleken, segítő emberek között, nem ritkán a családokban is ott vannak. A munkahelyeken ők azok, akik előbb feltartját kollégájukat, majd szívós munkával elérik, hogy ő végezze el helyettük is a feladatokat. Sajnos, a család is tud meghitt ellenségek fészke lenni. Sokszor épp azok nem támogatják álmaid megvalósítását, akiktől azt leginkább remélted.

Hogyan kezeljük az energiavámpírokat?

Fontos, hogy különbséget tegyünk az amatőrök és a profik között. Az amatőrök nem gonoszak, csak figyelemre vágynak. Időnként lehetünk velük elnézőek és megbocsájtók, de fontos, hogy limitáljuk azt/ pl. Van rád 5 percem!/, és miután nekik adtuk energiánkat,  gondoskodjunk a feltöltődésről! Ilyenkor érdemes az alternatív energiaforrásokhoz nyúlni: a hobbival foglalkozni, a természetben kirándulni, barátokkal beszélgetni, wellnessben feltöltődni stb. 

Aki vámpírmágnes, annak a következőket ajánlatos szem előtt tartania: Ne akarjon jó lenni azokkal, akik neki csak rosszat tesznek! Tanulja meg a határait! Legyen képes elviselni a nem válaszból adódó bűntudatot! Ne mentegetőzzön, ne indokolja cselekedetét, ne magyarázkodjon! Bírja ki, ha rossz embernek titulálják!

Számoljon azzal, hogy baráti körének egy része elhagyja! Ez a kapcsolati veszteség valójában nyereség, hiszen nyilvánvalóvá válik:  ki szerette igazán, és ki az, aki csak a szolgáltatásait akarta.

Összefoglalásképpen

Tanuljunk meg egészséges, független energiaforrásokhoz csatlakozni, és az energiát ne embertársainktól akarjuk megszerezni! Ha egy emberi kapcsolatból hiányzik a kölcsönösség, az nem nevezhető barátságnak! Ha időnként energiát adunk másoknak, utána elengedhetetlen a töltekezés, különben a kiégés veszélye fenyeget!  Ismerjük meg határainkat, és tudjuk azt megvédeni! Ha emiatt mások rossznak tartanak bennünket, elég ennyit mondanunk:  Sajnálom, hogy ez a véleményed!

Kövessük  álmainkat, ne hagyjuk elvenni lelkesedésünket! Vámpírtalanítsuk környezetünket! Viseljük el, hogy nem mi vagyunk mindenki megmentője!

Megosztás
Címkék