2022. május 17., 12:54

Elment a Kórház a város szélén Blažej doktora is

82 éves korában elhunyt a népszerű cseh színész Josef Abrhám, akit tájainkon leginkább Blažej doktorként ismerhettek meg a nézők a 80-as években a magyar televízió által is sugárzott Kórház a város szélén című sorozatból.

Josef Abrhám
Fotó: TASR

Tavaly júniusban érte a filmkedvelőket a sokkoló hír, hogy elhunyt a cseh Hamupipőke kultuszfilm feledhetetlen főszereplője, Libuše Šafránkova, Josef Abrhám felesége, akit a férje alig egy évvel élt túl, írja a tvnoviny.sk.

Az egyik legnépszerűbb cseh színész a közelmúltban visszavonult a nyilvánosság elől, szeretett felesége, Libuše Šafránková halála után pedig teljesen visszavonultan élt.

Abrhámnak számos felejthetetlen filmes, televíziós és színházi szerepe volt: Főúr, tünés! (Vrchní prchni), Fiacskám, én készültem (Marečku, podejte mi pero), Kórház a város szélén (Nemocnice na kraji města).

A zseniális színész halálának okáról nincs még hivatalosan hír. Abrhám az utóbbi időben szívbetegségben szenvedett, és tolószékbe kényszerült. Mindenki azonban úgy fog rá emlékezni, mint a mindig elbűvölő és sármos férfira.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.