2023. január 27., 11:52

Elkapták a bombariadó miatt pánikot okozó férfit Nagyszombat megyében

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki január 25-én, szerdán bombariadó miatt megbénította Nagyszombat megyét.

Bombariadó bíróságon - illusztráció
Fotó: TASR

A tvnoviny.sk portál értesülései szerint egy szeredi férfiról van szó, akit az elkövetkező napokban tette miatt bíróság elé állítanak, és az ügyét szupergyors eljárásban intézik.

Az eset szerdán kora este történt, amikor a 112-es segélyhívón valaki több objektumban is bombát jelentett.

A bejelentő szerint a bombáknak konkrétan a nagyszombati és a galántai kórházban, valamint a szeredi és a nagyszombati rendelőintézetben kellett volna lenniük.

De bombát jelentett a nagyszombati vasútállomáson is. Valamennyi veszélyeztetett objektumból azonnal evakuálták az embereket, ami miatt szünetelt a működésük. A nagyszombati kórházban először a sürgősségi osztályt vizsgálták át. Miután a szakértők nem találtak semmit, újraindították a sürgősségi működését, és elkezdték átkutatni a többi épületet is.

A bombariadó a vonatközlekedést is érintette. A nagyszombati vasútállomáson áthaladó forgalom 16 óra 21 perctől megszakadt és körülbelül 17.35-ig szünetelt.

A robbanószerkezetet végül egyik esetben sem találtak, erősítette meg a Nagyszombati Rendőrség Kerületi Igazgatóságának szóvivője.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.