2022. október 27., 14:52

Egyre több az ittas sofőr, a belügyminisztérium kampányt indított

Rekordot döntött az ittasan vezető sofőrök száma az idei rendőrségi ellenőrzések során. 2022 első kilenc hónapjában 8068 ittas sofőrt találtak. Ez 2015 óta a legmagasabb szám az évnek ebben az időszakában – közölte Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter a csütörtöki sajtótájékoztatón. A minisztérium tájékoztató kampányt indított.

ittas vezetés
Fotó: PZ SR

„A pozsonyi, Zoch utcai buszmegállóban történt baleset az egész társadalom számára traumát jelent, elképzelhetetlen, hogy ilyen még egyszer megtörténjen" - mondta a miniszter, és hozzátette, az idei év első kilenc hónapjában 7073 közlekedési balesetet regisztrált a rendőrség.
„1069 esetben, a közlekedési balesetek 12 százalékában ittas volt a sofőr" - közölte Tomáš Vrábel, az Országos Rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának igazgatója. A miniszter tájékoztatása szerint ez a szám nem változott, az elmúlt öt évben is nagyjából 12-13 százaléknyi volt az ilyen balesetek aránya.

A belügyminisztérium számos intézkedést tervez, például pontrendszer bevezetését, vagy sebességmérő berendezések kihelyezését a településeken.

A belügyminisztérium Alkohol za volantom môže zabíjať címmel tájékoztató kampányt indított az ittas vezetés veszélyességéről. A kampány 2022 végéig tart, a minisztérium videókat tesz közzé a weboldalán, szórólapokat ad ki, valamint rövid videókat vetít a benzinkutakon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.