2022. április 11., 12:30

Egy újabb oroszellenes szankció Németországban

Ma már napirenden vannak a különböző típusú Oroszország-ellenes szankciók szerte a világban.

Elkerülhetetlen volt.
Eckard Mickisch és Eberhofer (alias Putyin)
Fotó: YouTube/ma7

A gazdasági embargó mellett az egykor élt jeles orosz írók és művészek kitiltása a tantervből és a kiállítóhelyiségekből, az orosz előadóművészek bojkottja is része annak a felzúdulásnak, amit Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen indított háborúja kiváltott.

Olvashattunk már arról, hogy a kiemelkedő 19. századi orosz író, Turgenyev is belekerült a pixisbe, pontosabban az a közel 200 esztendős tölgyfa, amit ő ültetett el annak idején és most kizárták a világ híres fája néven indított versenyből.

A legújabb eset egy németországi vadaskertben történt: Ukrajna orosz lerohanása miatt átneveztek egy vaddisznót, amely négy éven át viselte a Putyin nevet.

A 200 kilós, Oroszországból származó vaddisznó az Eberhofer nevet kapta egy online szavazáson - jelentette be vasárnap este a bajorországi Wildpark Waldhaus Mehlmeisel.

Mi egy harmonikus, szép kis rezervátum vagyunk, és egy ilyen név egyszerűen nem illik hozzánk"

- indokolta az átkeresztelést Eckard Mickisch tulajdonos, utalva a háborút elindító Vlagyimir Putyin orosz elnökre.

A győztes név egy népszerű detektívsorozat főszereplőjére utal. A javasolt nevek között volt a Mir is, amely oroszul békét jelent, valamint a Zelenszkij és a Klicsko is, de a vadaspark ezeket kizárta a végső fordulóból, mert úgymond nem akarnak tovább politizálni a nevekkel.

Putyin nevét rögtön az Ukrajna elleni orosz támadás után száműzték a felső-frankföldi vadasparkból, és átmenetileg a Nobody (Senki) nevet adták a vaddisznónak.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.