2022. augusztus 15., 19:14

Az olasz díva új szerepre vágyik

A múlt század ötvenes-hatvanas éveinek ünnepelt filmcsillaga, Gina Lollobrigida 95 évesen úgy döntött, hogy jelölteti magát az olasz szenátusba a szeptember 25-i választásokon.

Politikai babérok?
Gina Lollobrigida - egykor és mostanában
Fotó: Facebook
Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének"

- magyarázta a Corriere della Sera című olasz napilapban hétfőn megjelent interjúban.

Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni"

- tette hozzá a színésznő.

Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az Ördögi kör (1953) és A párizsi Notre Dame (1956).

A színésznő egy olyan jelöltlistán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint elmondta: a döntés meghozatala előtt beszélt az ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évkig tartó tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

A színésznő 1999-ben már megpróbálkozott a politikai karrierrel, amikor az Európai Parlamentbe akart bejutni, de akkor nem sikerült megszereznie az ehhez szükséges szavazatokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.