2023. december 8., 09:28

Az időjósok szerint újabb havas hétvége vár ránk

A hétvégén még több hóra számíthatunk. A havazás elsősorban Nyugat-Szlovákiát érinti. A jövő hét eleje azonban jelentősebb felmelegedést hoz területünkre, tájékoztat az imeteo.sk.

2022-12-02 havazás Dunaszerdahely
Fotó: Rózsár Vince

„Éjszaka észak felől hűvösebb levegő áradt be térségünkbe, de a hétvégén két frontátvonulást is várunk. Ezek nyugatról melegebb levegőt hoznak majd hozzánk” – pontosítja a portál.

Az első okklúziós front már szombaton (december 9-én) délelőtt elkezdi befolyásolni időjárásunkat. Nyugat-Szlovákiában gyenge havazás várható, nem sok hóval.

Vasárnap (december 10.) délelőtt további, sokkal jelentősebb csapadék érkezik területünkre. Nyugat felől sokfelé megindul a havazás, de maximum 5 centiméternyi új hó hullik. A havazás tehát nem lesz olyan jelentős, mint az elmúlt napokban.

A hét eleje jelentősebb felmelegedést hoz területünkre. A hideg, északi áramlást egy melegebb nyugati, délnyugati áramlás váltja fel. Ez az új hét kezdetétől az egész ország területén pozitív nappali hőmérsékleteket hoz, mindenütt olvadni kezd a hótakaró.

Az enyhülés mellett azonban más fronthullámok is érkeznek, amelyek a meleg áramlásban a hegyeken kívül az egész ország területén esőt is hoznak. Újabb lehűlés nagy valószínűséggel a jövő hét végén várható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.