2020. május 7., 16:31

Az érintésmentes fizetés a nyerő

A vásárlók 79 százaléka az érintésmentes fizetést választja, legfontosabb motivációként a biztonságot és a tisztaságot említve - derült ki a Mastercard 19 országban, 17 ezer vásárló bevonásával, április 10-12 között végzett - a résztvevő országokra reprezentatív - globális fogyasztói felméréséből.

bankkártya
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pixabay.com

A fizetéstechnológiai cég közleményében ismerteti: mivel a globális válsághelyzet miatt felerősödött a készpénzhasználattal kapcsolatos aggodalom,

a vásárlók szívesebben használják a megnyugtatóbb érintésmentes technológiát.

Világszerte a megkérdezettek 46 százaléka, a 35 év alattiaknak pedig az 52 százaléka olyan kártyára váltott a fizetéseknél, ami alkalmas az érintésmentes fizetésre. A válaszadók túlnyomó többsége (82 százalék) tartja tisztábbnak az érintésmentes fizetést, ráadásul így akár tizedére csökkenhet a pénztárnál eltöltött idő.

A vásárlók 74 százaléka a világjárvány után is szeretné megtartani mostani, érintésmentes fizetési szokását.

A társadalmi távolságtartás nem csak az emberek közötti interakciókat érinti, vonatkozik az olyan eszközökkel való érintkezésekre is, mint a kártyaterminál vagy a pénztárak - mutatott rá a közleményben Blake Rosenthal, a Mastercard alelnöke és kártyaelfogadási megoldásokért felelős vezetője.

Az érintésmentes technológia biztonságosabb, tisztább és gyorsabb fizetést biztosít a pénztárnál,

és a mostani, kritikus időkben nagyobb kontrollt jelent a fizikai távolság felett - tette hozzá.

A Mastercard adatai szerint az első negyedévben világszerte több, mint 40 százalékkal nőttek az érintésmenes tranzakciók. Ráadásul az eddig a készpénz uralta 25 dollár alatti fizetések 80 százalékát is így rendezik. Ennek oka egyszerű: a fogyasztók egyre inkább arra törekednek, hogy gyorsan be- és kijussanak az üzletekből, anélkül, hogy a terminálhoz kelljen érniük.

A felmérés alapján februárban és márciusban az élemiszerboltokban és a gyógyszertárakban ment végbe jelentős változás,

ezekben az üzletekben az érintésmentes tranzakciók száma kétszer olyan gyorsan emelkedik, mint a hagyományos kártyás fizetéseké.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.