2019. június 11., 22:47

Az Alsószeli Jurtanapokról a Kávézóban - VIDEÓ

A Kávézó aktuális adásában az Alsószeli Jurtanapok két szervezőjével, Francisti Lászlóval és Kelemen Katával beszélget Reczai Lilla műsorvezető. A rendezvény ebben az évben tizenötödik alkalommal nyitja meg kapuit, erre a "jubileumra" az elmúlt időszak legjobb eseményeit és fellépőit igyekeznek újra, de kicsit másképpen bemutatni a fesztivál látogatónak. Természetesen gasztronómiai finomságokból sem lesz hiány, állították a Kávézó stúdiójában a szervezők. Nézzék velünk!

Az Alsószeli Jurtanapokról a Kávézóban - VIDEÓ
Fotó: ma7

Az Alsószeli Jurtanapok elnevezésű fesztivál egyfajta hagyományőrző feladatot lát el a Felvidéken. Az idén 15. alkalommal rendezik meg a szabadegyetemként is ismert rendezvényt, amelyre már nagy erőkkel készülnek a szervezők, a fesztiválra az önkéntes jelentkezők száma meghaladja a 200 főt.

A háromnapos rendezvény június 28-án nyitja meg kapuit, amelyen olyan híres előadók lépnek majd színpadra mint a Parno Graszt, a Kormorán zenekar, a Bohemian Betyars, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák — csak hogy néhányat említsünk. A népzene is előkelő helyet foglal el az Alsószeli Jurtanapokon, és természetesen gyermekprogramokból sem lesz hiány. A borudvar különlegességei sem maradhatnak el, de az ínycsiklandó szeli kemencéslepényből sem lesz hiány. A rendezők azt ígérik, szem és száj nem marad szárazon!

A Kávézó aktuális adásában az Alsószeli Jurtanapok két szervezőjével, Francisti Lászlóval és Kelemen Katával beszélget Reczai Lilla műsorvezető a fesztivál történetéről és a jövőjéről. Nézze velünk!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.