2021. december 26., 11:59

2022-ben talán közelebb kerülünk a járvány előtti életünkhöz

Ismert felvidéki személyiségeket kérdeztünk arról, milyen pozitív dolog történt az életükben 2021-ben, és mit várnak a jövő évtől.

Fotó: Pixabay
Molnár Imre: Esterházy Jánostól tanulva próbálok több, kevesebb sikerrel érték-sorrendet tartani
Molnár Imre

Öröm s bánat között ingázva éljük az életet. Szomorúságra ad okot, hogy milyen sok jó barát, kedves útitárs lépte át az elmúlt évben is az örökkévalóság kapuját. De ennek a látszólag rossz dolognak is felfedezhető a jó oldala. Életünk végtelenített folyamata nem zárul le földi pályaszakaszunk végével, s akiktől most fájdalommal el kellett válnunk, azok előre menve várnak ránk egy végső nagy találkozás örömében. Átlépve a nyugdíjas korba, azt tapasztalom, hogy tennivalóim, ha nem is ugyanolyan intenzitással, de továbbra is bőven adnak lehetőséget az alkotó munkára.

Ezek között, Isten szolgája Esterházy Jánostól tanulva próbálok több, kevesebb sikerrel érték-sorrendet tartani: Az Isten és a haza szolgálatban, felelősséggel a jövő nemzedékek és a családom tagjai felé! Mindez nemcsak feladatot, de rengeteg örömöt is jelent.

Gyermekeim életpályájának kibontakozását, unokáim életszeretetének kinyílását látni kegyelem és ajándék is a Mindenhatótól. Hasonló kegyelmi ajándékot jelentettek a jövő év márciusáig meghosszabbodó Esterházy János Emlékév rendezvényei is. Köszönet mindenkinek, aki a mártír politikusunk iránti ismeret és tisztelet elterjesztését segítette. Szívből kívánom minden kedves honfitársamnak, hogy fedezze fel János testvérünk égből felénk nyújtott kezét és az Ő erős hitéből, hűségéből megerősödve, a reánk váró új esztendő próbatételeiben is fel tudja fedezni a neki szóló jó és előrevivő üzenetet.

Molnár Imre történész, Esterházy-kutató. 

Kiss Szilvia: Csodálatos dolog volt átélni, hogy ebben az évben 2 olyan mozifilm bemutatón vehettem részt, amiben érintett volt a családunk
Kiss Szilvia
Fotó:  Dömötör Ede

Ebben az évben sok apró és nagyobb pozitív dolog történt velem, a családunkkal. Jómagam és a nagyobbik lányom, Réka is átestünk a Covid megbetegedésen, de hál istennek már mindketten egészségesek vagyunk. Hatalmas energiát fektettem az árván maradt kiscsikónk megmentésébe, most már 7 hónapos és makkegészséges.

Csodálatos dolog volt átélni, hogy ebben az évben 2 olyan mozifilm bemutatón vehettem részt, amiben érintett volt a családunk, hiszen férjem, Tamás Eperjes Károly rendezésében A magyar passió film negatív főhőseként szerepelt, Dobó Kata filmjében az  El a kezekkel a papámtól -ban pedig legkisebb lányunk, Virág volt a gyermekfőszereplők egyike.

Mindkét bemutató hatalmas élmény volt, büszkeséggel és boldogsággal töltött el s erőt ad a további munkánkhoz. Nagylányunkat és fiunkat is megtalálta a szerelem, én pedig már 21 évvel ezelőtt megtaláltam életem szerelmét… Kell ennél több? A jövő évben csupán azt szeretném, hogy egészségesek legyünk és szeressük egymást, a többit majd megoldjuk.

Kiss Szilvia színésznő, a Komáromi Jókai Színház művésze, a művészeti vezető asszisztense.

Sólymos László: 2022-től azt  várom, hogy kevesebb legyen a feszültség, a káosz
Sólymos László
Fotó:  TASR

Tíz évet töltöttem a nagypolitikában, a parlamentben és a kormányban. Mindkettő időigényes munka, feszített tempót diktál. Ez többek között azzal is járt, hogy sokkal kevesebb időt tölthettem a családommal, mint szerettem volna. Talán ezért volt az, hogy a világjárvány miatt bevezetett intézkedésekre is úgy tekintettem, hogy most még végre együtt lehetek a gyerekekkel.

Akik ismernek, tudják, nagyon szeretek főzni, végre erre is elég idő jutott. Mindenki kedvenc ételét elkészíthettem. Őszintén bevallom, már a túl gyakran változó, kaotikus és logikátlan járványügyi intézkedéseket sem követem, ehelyett inkább az ünnepekre készülődöm, készülődünk.

Ebben a kaotikus világban, amikor minden megváltozott körülöttünk, a karácsonynak még nagyobb jelentősége lett. Már nagyon várom, és a ma7 olvasóinak is azt kívánom, hogy békében, megértésben, egyetértésben, családi körben, egészségben töltsék a karácsonyi ünnepeket és az esztendő utolsó napjait. Nehéz év van mögöttünk, megérdemeljük.

Az új esztendőtől is azt várom, hogy kevesebb legyen a feszültség, a káosz. Nem gondolom, hogy 2022-ben visszakapjuk a járvány előtti életünket, de abban reménykedem, hogy legalább közelebb kerülünk hozzá.

Sólymos László politikus, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke.

Tóth Zoltán: Minél többet adsz, annál több marad!
Tóth Zoltán
Fotó:  Férfiak Klubja

A legpozitívabb dolog ebben az évben az volt, mint minden évben az eddigi életemben. Az idő, a legjobb dolog, amit kaphattam idén is a Mennyei Bírótól. Az, hogy együtt lehettem a családommal, testvéreimmel, a barátaimmal, a kerecsenekkel.

Fontos számomra, hogy a körülöttem élők arcára a mindennapokban mosolyt csaljak. Így, sokkal értékesebb ez a földi élet! Minél többet adsz, annál több marad!

Természetesen örülök a munkám gyümölcseinek is, az új verses kötetnek, a családunkról szóló kisfilmnek, amely több rangos díjat nyert, a Kerecsen Motorosokról szóló filmnek, az első színdarabom premierének, a lemezem világra jöttének, a Gránit Oroszlán példakép díjnak, amelyet első felvidékiként és az eddigi legfiatalabb díjazottként vehettem át 2021-ben. Csodás év volt! Mégis, ha vissza és magamba tekintek, a veletek töltött pillanatok vannak a legmélyebben a szívemben. 2022-től két dolgot remélek: időt és egészséget! A mosoly, pedig jövőre is csak rajtunk múlik...

Tóth Zoltán a Gránit Oroszlán példakép díj kitüntetettje, a Kerecsen Motorosok vezetője.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.