2021. december 31., 16:05

2021 kuriózumszámba menő balesetei, avagy ütközés tankkal, részeg szundikálás a mezőn

A lassan mögöttünk maradó esztendő sajnos rengeteg közúti balesetet hozott. De szerencsére akadt néhány, amelyen akár még mosolyogni is lehet.

tank
Fotó: TASR

Túl friss lehetett a jogsija annak a mindössze 18 éves lánynak, aki Dargó (Dargov) és Kelecsényborda (Košický Klečenov) között a csúszós, behavazott úton nem tudott uralkodni járműve felett és egy balkanyarban lehajtott az úttestről.

Egyenesen egy közeli pihenőhely betonszegélyének ütközött. De itt sem állt meg, hanem folytatta útját a füves területen, s csak egy történelmi tank betontalapzata állította meg.

A rendőrségi vizsgálat szerint a balesetet az okozhatta, hogy a nő nem a képességei szerint, s nem is az időjárási és útviszonyoknak megfelelően vezette járművét. Tanulság: ha kezdő sofőr vagy, inkább ne merészkedj ki a havas-jeges útra! Ha mégis, nézz körül jól, nehogy véletlenül legyen az út közelében egy harckocsi, aminek nekiütközhetsz!

Hogy kerül egy autó a Kunói víztározóba (Kunovská priehrada)? Egy Škoda Felíciát vezető nő Ószombat (Sobotište) és Szenic (Senica) között elveszítette uralmát gépjárműve felett, letért az útról és a vízben kötött ki.

Nagyjából két óra múlva saját lábán kiszállt a kocsiból és egy arra járó autó sofőrjétől kért segítséget. Csodával határos módon a nőnek semmi komoly baja nem történt, de erős kihűlés miatt kórházba kellett szállítani.

Ritkaságszámba menő balesetet regisztráltak a rendőrök Poprád közelében is.

Egy 38 éves ittas vezető lehajtott az úttestről és a szántóföldön kötött ki. Ez az esemény valószínűleg annyira kimerítette, hogy ott nyomban el is aludt.

A kiérkező rendőrök ébresztették fel, akik meg is szondáztatták. 2,5 ezrelék alkoholt mértek nála. Még szerencse, hogy ilyen részegen sem magában, sem másban nem okozott kárt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.