Vona: Kivándorlóország leszünk vagy sem

hirek.sk | MTI 2018. április 08., 15:19

A mostani választás legalább két generációra eldönti Magyarország sorsát. A voksolás tétje, hogy „kivándorlóország leszünk-e vagy sem” - mondta a Jobbik elnöke újságíróknak vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Gyöngyösön, a Pátzay János Katolikus Zeneiskolában.

Fotó: MTI

A szavazókörbe feleségével érkező Vona Gábor a voksolás után kijelentette: a kormányváltásra szavazott és arra, hogy egy „jobbik Magyarország jöjjön a mai nap után”.

Az első részvételi adatokat magasnak nevezve az ellenzéki politikus úgy vélte, a magas részvétel növeli a kormányváltás esélyét, majd arra kérte a választókat, hogy mindenki adja le voksát.

Vona Gábor köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt időszakban „a sok mocskolódás, sárdobálás és gyűlöletkeltés ellenére tisztességesen, sportszerűen kampányolt”. Hozzátette: a Jobbik így tett, ezért tiszta lelkiismerettel áll ma a választók elé és kéri támogatásukat pártja számára a kormányváltás és annak érdekében, hogy „hazánk szabad, sikeres, boldog és nyugodt ország legyen”.

Kérdésre válaszolva a pártelnök jelezte: korábban szerette a kampánycsendet, mert „a politikus, ha jól dolgozik, ilyenkorra elfárad”, és a moratórium lehetőséget biztosított némi pihenésre. Ugyanakkor közölte: a jelenlegi szabályozás azt kívánja tőle is, hogy folytassa a munkát, így a nap folyamán először saját választókerületében, majd délután Budapesten is részt vesz a kampányban.

Ugyancsak újságírói felvetésre reagálva azt mondta: a választások után a Jobbik hajlandó együttműködni az LMP-vel, a Momentummal és az „új pártokkal” a 21. századi Magyarország megteremtéséért. Saját szavazóbázisuk azonban annyira heterogén és néppárti, hogy „erkölcsileg és taktikailag” sem lett volna helyes visszalépésekben gondolkodniuk - fűzte hozzá.

0 HOZZÁSZÓLÁS