2024. július 9., 15:17

Vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program új felhívására

Július 14-e, vasárnap éjfélig lehet jelentkezni a diaszpóra magyarságát segítő Kőrösi Csoma Sándor Program és a Kárpát-medencei szórványmagyarságot támogató Petőfi Sándor Program új felhívására - közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

 

Kőrösi Csoma Sándor program - logó

A Kőrösi Csoma Sándor Programot 2013-ban, a Petőfi Sándor Programot pedig 2015-ben indította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága annak érdekében, hogy kiküldött ösztöndíjasokkal segítse az anyaországtól távol, diaszpórában vagy szórványban élő magyar közösségeket. A két program keretében eddig már több mint 1000 ösztöndíjas teljesített szolgálatot a világ számos országában Kanadától Új-Zélandig.

A friss felhívás keretében a Kőrösi Csoma Sándor Programra jelentkezők a követező országokba adhatnak be pályázatot: Amerikai Egyesült Államok, Európa (Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észak-Macedónia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Izland, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország), Izrael, Kanada és Törökország. A Petőfi Sándor Program célországai Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Mindkét programra a nemzet iránt elkötelezett, 18. életévüket betöltött, büntetlen előéletű, legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik jártasak a cserkész, hagyományőrző, oktató, nevelő, valamint egyéb közösségszervező tevékenységekben és magas szintű angol nyelvtudással rendelkeznek. További előny a célország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete.

 

Jelentkezni 2024. július 14-e (vasárnap) éjfélig lehet elektronikus formában a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.