Valószínűleg feláldozta életét másokért a szabadnapos tűzoltó

2020. július 20., 13:56
ma7

Feláldozta az életét G. Dénes, az a fiatal tűzoltó, akinek egy felelőtlenül előző sofőr miatt kellett meghalnia az 55-ös főúton. A szabálytalankodó a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel keresi.

Suzuki-skoda-BMW
Fotó: MTI
A Suzuki és a Skoda sofőrjei nem hibáztak, mégis ők ütköztek össze

Hatalmas csattanással rohant egymásba két kocsi szombat délután az 55-ös főúton, a Bács-Kiskun megyei Csávoly közelében. Kiderült, hogy a balesetet nem ők, hanem egy felelőtlen harmadik sofőr okozta: egy BMW ugyanis előzni kezdte az előtte haladó Skodát, de olyan meggondolatlanul, hogy a vele szembe jövő suzukis – hogy elkerülje a biztos ütközést – kénytelen volt elrántani a kormányt.

Kocsija keresztbe fordult az úton, a Skoda pedig egyenesen belecsapódott. 

A kocsiban egy 31 éves szabadnapos tűzoltó ült, aki manőverével vélhetően több életet is megmentett, ő azonban olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal meghalt, míg a Skodában ülő nőt helikopterrel kórházba vitték.

Az előzgető BMW sofőrje nem állt meg, elhajtott. 

Fantasztikus ember volt, aki komolyan vette a munkáját, és szerette is. Hős volt, akként dolgozott, és akként halt meg. Jellemző, hogy még élete utolsó pillanataiban is mások életét védte" 

– mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

Baleset-suzuku
A Suzukiban ülő sofőr életét vesztette

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, úgy tudni, hogy a brutális balesetet látva több szemtanú is megfordult, és a menekülő BMW-s után hajtott, és sikerült is felírniuk a rendszámát, amit átadtak a rendőröknek.

Kövesse facebook oldalunkat is!