Útlezárások és tüntetések lesznek szombaton

Hírek.sk 2019. január 19., 11:18

Szombaton a fővárosban, a megyeszékhelyeken és többi vidéki városban lesznek tüntetések a túlóratörvény ellen. Az országos tiltakozásokat a szakszervezetek Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottsága (OSZD) szervezi, de számos párt, így az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is csatlakozik.

Illusztráció Fotó: Archívum

Budapesti helyszínek: Déltől Újpesten és a XVIII. kerületben is lesz félpályás útlezárás, ugyancsak déltől a Gundel étteremnél tüntetnek. 13 órától a Blaha Lujza téren kezdődik tüntetés és forgalomlassítás, amely a roma dolgozók érdekeiért áll ki. A város négy pontjáról (Hősök tere, Blaha Lujza tér, Oktogon és Szabadság híd) indulnak tüntetők, hogy 14 órára a Clark Ádám térre érkezzenek. A Clark Ádám téren háromtól körkapcsolás lesz a vidéki tüntetések helyszínére, a Lánchíd utcában felállított sátrakban pedig ott lesz az aHang, a DK, a Hallgatói Szakszervezet, a Jobbik, az MSZP, az Oktatói Hálózat, a Párbeszéd és a PDSZ. Hattól koncertekre is lehet számítani.

Vidéki helyszínek: Ajka (délelőtt útlezárás, délután tüntetés), Baja (15 órától félpályás útlezárás), Berettyóújfalu (11-től félpályás útlezárás), Békéscsaba (tüntetés), Debrecen (13-tól vonulás), Dorog (10 óra 30-kor félpályás útlezárás), Eger (10:30-tól félpályás útlezárás), Érd (15:00-tól forgalomlassító autós menet), Esztergom (9-től félpályás útlezárás), Fehérgyarmat (fél 9-től félpályás útlezárás), Gyöngyös (13:00-tól forgalomlassítás), Győr (déltől félpályás útlezárás), Hajdúdorog (15:00-tól félpályás útlezárás), Kaposvár (15:00-tól tüntetés), Kecskemét (16 órától fáklyás felvonulás), Keszthely (10-től félpályás útlezárás), Makó (10-től félpályás útlezárás), Miskolc (14:00-tól vonulás), Monor (12-től félpályás útlezárás), Nagykanizsa (14:00-tól félpályás útlezárás),  Nyíregyháza (13:00-tól forgalomlassítás), Orosháza (14:00-tól félpályás útlezárás), Pécs (háromnegyed háromtól nagygyűlés), Salgótarján (felvonulás, félpályás útlezárás, tüntetés), Siófok (16:00-tól tüntetés), Sopron (15:00-tól tüntetés), Szekszárd (13:00-tól útlezárás), Székesfehérvár, Szolnok (15:00-tól tüntetés), Szombathely, Tamási (forgalomlassítás, tüntetés), Tatabánya (15:00-től tüntetés), Veszprém (12:45-től autós felvonulás, majd felvonulás), Zalaegerszeg (15:00-tól útlezárás).

Külföldi helyszínek: Stuttgart, Barcelona, Dublin, London, München, Amszterdam, Bern, Bécs, Oslo, Swansea, Berlin.

Forrás: Mandiner.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS