Szópárbaj az országgyűlésben

Hírek.sk 2018. szeptember 17., 14:29

Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődött hétfőn a magyar országgyűlés őszi ülésszaka.

Orbán Viktor megérkezik a parlamentbe Fotó: MTI

A miniszterelnök azzal kezdte beszédét, hogy a nemzeti kormány 2010-ben új gazdaságpolitikát indított az útjára. A magyar modell jól működött, ezért minden elismerés megilleti a munkaadókat és munkavállalókat - tette hozzá. Ha munka van, akkor minden van - mondta Orbán. A segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot építünk.

Az európai politikáról azt mondta a kormányfő, hogy jövőre távozik a jelenlegi európai elit. A jövő legfontosabb kérdése a migráció lesz - mondta a kormányfő. Éppen ezért két táborra oszlanak a politikai erők ezen keret mentén. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatos támadás alatt állnak a bevándorlásellenes erők. Magyarországot és Lengyelországot jogállaminak nevezett eljárásokkal akarják meggyengíteni. Olaszországban pedig a belügyminisztert akarják ellehetetleníteni - tette hozzá.

Ebben az összefüggésben lehet szemlélni a Soros-Sargentini jelentést is - mondta Orbán Viktor. A jelentés Magyarországról és Magyarország ellen íródott - tette hozzá. A kormányfő abszurd állításnak nevezte a magyarországi antiszemitizmust, az antiszemitizmus éppen Nyugat-Európában nő. A modern antiszemitizmus központja Brüsszel, onnan finanszírozzák az Izrael-ellenes lépéseket - mondta Orbán Viktor.  A magyar kormány jogi lépéseket tesz a Sargentini-jelentés ellen.

A kormányfő szavaira elsőként Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke reagált. A volt miniszterelnök szerint az EP által elfogadott jelentés nem Magyarországot, hanem a magyar kormányt támadja. Úgy látja, hogy a kormány gyáva és elbújik a felelősség elől.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is azt az ellenzéki véleményt ismételgette, hogy több százezren hagyták el Magyarországot, miközben ezt több nemzetközi szervezet adata is cáfolta. A szocialista politikus szerint a zsinórban háromszor kétharmados többséggel megválasztott Fidesz a népakarattal szemben kormányoz.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS