Szijjártó: Ukrajna a legsötétebb eszközöket veti be a polgárai ellen

2020. december 13., 20:49
ma7 | MTI

Ukrajna a legsötétebb, szovjet időkre emlékeztető eszközöket használja polgárai megfélemlítésére - írta a kárpátaljai önkormányzati képviselők elleni eljárásról a közösségi oldalán vasárnap a külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: MTI

Szombati sajtóértesülés szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat hazaárulás vádjával kezdett büntetőeljárást, amiért az Ungvárhoz közeli Szürte képviselői egy testületi ülés után elénekelték a magyar himnuszt. Szijjártó Péter szerint ezzel az esettel Kijev sokadjára bizonyítja, hogy csak szavakban akarja az európai integrációt. Hozzátette, hogy az ukrán gyakorlattal ellentétben minden európai és nemzetközi jogszabály biztosítja a nemzeti kisebbségek számára az identitás  megőrzését.  

A mi nemzetpolitikánk szíve közepe, hogy minden magyar felelős minden magyarért, ezért a kárpátaljai testvéreink természetesen továbbra is számíthatnak az anyaországra"

- fogalmazott a miniszter.

2020. december 13., 08:10

Hazaárulás címén indult büntetőeljárás a magyar himnusz eléneklése miatt kárpátaljai képviselők ellen

Hazaárulás címén és még további vádpontokban indított büntetőeljárást az Ukrán Biztonsági Szolgálat  a kárpátaljai Szürte település helyi képviselői ellen, amiért az ünnepélyes beiktatási ülésen elénekelték a magyar himnusz.

Kövesse facebook oldalunkat is!