Szijjártó: sokkoló, hogy az ENSZ egy magas rangú tisztségviselője egy terroristát menteget

hirek.sk | MTI 2019. május 01., 10:40

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megdöbbentőnek és sokkolónak tartja, hogy Fionnuala Ní Aoláin, az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa egy terroristát menteget.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

"Megdöbbentő és sokkoló, hogy Ön, az ENSZ magas rangú tisztségviselőjeként egy terroristát menteget. Megdöbbentő és sokkoló, hogy Ön egy olyan terrorista védőügyvédjeként jár el, aki támadást vezényelt a Magyarország határát védő magyar rendőrök ellen" - írta Szijjártó Péter Fionnuala Ní Aoláinnak címzett szerdai válaszlevelében, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez is eljuttatott.

Fionnuala Ní Aoláin Szijjártó Péternek küldött levelében azt írta, hogy a terrorcselekmény miatt elítélt Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. A biztos kritikával illette a magyar törvényeket és az eljárást, valamint úgy vélte, a férfi nem terrorista és sérültek az emberi jogai.

Szijjártó Péter szerdai levelében szintén megdöbbentőnek és sokkolónak nevezte, hogy a biztos szerint "az a normális módja a határátlépésnek, hogy valaki egy hangosbeszélőbe üvölt, rohamot indít és kövekkel dobálja a határvédelmet ellátó rendőröket".

"Ön ezt komolyan gondolja?"- tette fel a kérdést a biztosnak a tárcavezető, majd úgy folytatta: "komolyan gondolja, hogy egy terrorista elítélése miatt eljárást indít egy a saját határait és polgárainak biztonságát védő országgal szemben?"

"Szégyen, hogy Ön arra költi a tagállamok, köztük Magyarország adófizető polgáraitól származó befizetéseket, hogy terroristákat bátorít szuverén országok határának megsértésére és rendőrök megtámadására" - zárta válaszlevelét Szijjártó Péter.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS