Szijjártó: folytatódik a harc a migráció megítéléséről, a migrációpárti erők újabb támadást indítottak

hirek.sk | MTI 2018. augusztus 30., 15:57

Az európai színtéren tovább fog folytatódni a harc a migráció megítéléséről, és a sorsdöntő európai parlamenti választásokhoz közeledve a migrációpárti erők újabb támadást indítottak azon európai országok ellen, amelyek a migráció ellen foglalnak állást - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek Bécsből telefonon nyilatkozva.

Heléne Fritzon migrációs miniszter Fotó: Adam Wrafter

A politikus, aki az EU-tagországok külügyminisztereinek kétnapos informális ülésén vesz részt az osztrák fővárosban, leszögezte: a migrációpárti erők az európai emberek akaratával szemben foglalnak állást, meg akarják változtatni az európai lakosság összetételét és olyan döntéseket akarnak hozni, amelyek még inkább alá fogják ásni Európa biztonságát.

"A bevándorláspárti politikusok demokratikusan megválasztott kormányokkal mennek szembe, és nem átallanak történelemhamisítást elkövetni a vita során" - mondta Szijjártó Péter, utalva a svéd migrációért felelős miniszter szerdai, Magyarországra vonatkozó bírálataira. Heléne Fritzon nyilatkozatában azt állította, hogy nincs különbség a tömeges illegális bevándorlás, és az '56-os magyar menekültek között.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS