Szent István meghallotta a kor hívószavát

Hírek.sk 2019. augusztus 20., 14:02

A Magyar Közösség Pártja az alábbi nyilatkozatot küldte el  Szent István királyunk ünnepe alkalmából szerkesztőségünknek

„Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” (Szent István intelmei, IV. A főemberek és vitézek tiszteletéről)

Szent István királyunk ünnepén Fotó: ma7
Ma, augusztus 20-án, a magyar államalapítás ünnepén, országunk első, szent királyára, Istvánra emlékezünk, aki több mint 1100 évvel ezelőtt bölcs döntést hozott, a keresztény államiság útjára terelte nemzetünket.
Meghallotta a kor hívószavát, és meg merte tenni azt, amit mások talán nem mertek volna megtenni. Tanácsadóival együtt hozott egy nehéz és fájdalmas döntést. Elszakadt a régi hitvilágától, és új irányt szabott népének, nemzetének. A keresztény utat és az egységet jelölte ki az új állam jövőbeni boldogulásának eszközeként, ami jó útnak bizonyult. Az, hogy ma is itt vagyunk a Kárpát-hazában, hogy e sorokat magyar nyelvünkön írhatjuk, és ezeket magyar emberek olvashatják, ez a legékesebb és legmeggyőzőbb bizonyítéka annak, hogy a személyi és közösségi boldogulás, a testi, lelki teljesség csupán az egység, az egymás iránti tisztelet és felebaráti szeretet, az erkölcsösség és a hitbéli elkötelezettség révén alapozható meg.
A mai kor kihívásai sem kevésbé súlyosak, a döntések nem kevésbé fájdalmasak, és az adott pillanatban a végeredmény hasonlóképpen nem jósolható meg teljes bizonyossággal. De tudjuk azt, hogy a szerencse is a bátor, célja iránt elkötelezett, határozott embereknek kedvez. Szent István keresztény állama erre a legjobb bizonyíték, hiszen máig fennmaradt, minden nehézség ellenére, és hisszük, hogy a mi, felvidéki közösségünk jövőjének záloga sem lehet más, mint az egység. Ezt tűztük ki célként, ezt igyekszünk megvalósítani az elkövetkező időszakban, és ehhez kérjük a magyar emberek és minden jóérzésű, tisztességes ember segítségét. Isten éltessen Magyarország
Forrás: MKP
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS