2021. július 21., 19:50

Öt embercsempészt és negyvenhárom határsértőt fogtak el Bács-Kiskun megyében

Öt menekülő moldovai embercsempészt és negyvenhárom határsértőt fogtak el a rendőrök Baja, Bácsborsód és Érsekcsanád térségében szerdán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

csempészet
Fotó: police.hu
illusztrációs felvétel

A tájékoztatás szerint a rendőrök szerda hajnalban intézkedés alá vontak négy autót, amelyek vezetői az ellenőrzés előtt elmenekültek a helyszínről. A járművekben összesen negyvenhárom migránst találtak. Mindegyikük szír állampolgárnak vallotta magát, de sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Később a rendőrök Baján igazoltattak egy moldovai állampolgárt, aki ugyan egyedül utazott, de a körülmények arra utaltak, hogy a férfi illegális migránsokat szállított az autóban.

A négy, korábban ellenőrzött jármű sofőrjeinek felkutatása is eredményre vezetett:  egyiküket egy erdőben találták meg, a többieket pedig egy osztrák rendszámú, lesötétített mikrobuszban.

A néhány óra alatt elfogott öt moldovai férfit őrizetbe vették és ellenük nyomozás indult, a gyanú szerint ugyanis az autókban utazókat Nyugat-Európába akarták csempészni.

A feltartóztatott határsértőket a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.