2023. február 3., 16:10

Orbán Viktor közösségi oldalán üzent az EU-ba

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz! – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon arra utalva, hogy Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke megerősítenék az EU határvédelmét. 

Jóslatok
Orbán Viktor
Fotó: Facebook

A miniszterelnök a bejegyzésében posztolta a novinite.com cikkét, amely kitér arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár-török ​​határ irányítását határozta meg legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. Az Európai Parlament csütörtöki menekültügyről szóló vitája során úgy fogalmazott az elnök: a migráció európai probléma, amelyet európai eszközökkel kell megoldani. 

Erre reagálva fogalmazta meg Na ugye! kezdetű válaszát, utalva Magyarország sikeres migrációspolitikájára – a magyar kormányfő a migrációs válság 2015-ös kirobbanásától kezdve képviselte következetesen a fenti álláspontot.

A miniszterelnök által linkelt cikkből többek között az is kiderül, hogy von der Leyen fejlesztené a bolgár-török ​​határ infrastruktúráját, továbbá olyan felszerelést biztosítana, mint például drónok, radarok és egyéb megfigyelési eszközök. 

Ursula von der Leyen a napokban hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.